Fillers

Vad är hyaluronsyra?

Fillers är en väl beprövad behandling som blivit väldigt populär de senaste 20 åren. De flesta moderna fillers består idag av hyaluronsyra som är en sockermolekyl som finns naturligt i kroppen.

Det är som sagt en sockermolekylen även kallad, en polysackarid. Den hyaluronsyran som finns i fillers har modifierats för att brytas ner långsammare i kroppen. Naturlig hyaluronsyra tar en till två dagar för kroppen att bryta ner, och den som vi använder håller ungefär i tre månader. Den naturliga hyaluronsyran som finns i huden hjälper till att binda fukt och bidrar till att huden hålls återfuktad. Det används därför ofta i hudvårdsprodukter. 

Var kan jag göra fillers?

Fillers går att använda på flera olika områden i ansiktet. Fillers används vanligen i läpparna och vid kinderna. I läpparna används fillers för att forma och få mer volym. Vid näsan så används det för att släta ut linjer och ge ett mjukare ansikte utan hårda rynkor. En annan vanlig behandling är så kallad tear trough som görs under ögonen för att du ska se piggare ut och få bort mörka ringar under ögonen. 

Hur fungerar det?

Hur går en fillerbehandling till?

Innan din första injektionsbehandling, har vi en konsultation minst 48 timmar innan behandlingen. Där går vi igenom vad som ska göras och dina förutsättningar. När du sedan kommer till kliniken så kan du få lite bedövande kräm om du vill. När det fått verka så gör vi själva injektionen i önskat område. Behandlingen går snabbt och bedövningen hjälper till att dämpa smärtan som kan upplevas. Om du känner att det behövs lägger vi naturligtvis mer bedövning. 

Efter behandlingen så kan området som blivit injicerat kännas lite svullet och stramt, detta är helt naturligt och brukar lägga sig inom ett par dagar. Resultatet håller i ungefär tre månader. Vissa personer omsätter hyaluronsyran snabbare, därför kan det variera hur länge resultatet håller i sig. Vi jobbar alltid för att du ska få ett så vackert resultat som möjligt. Att framhäva och förstärka din naturliga skönhet. Så boka dina fillerbehandling hos oss redan idag, så ser vi till att du blir ditt vackraste jag. 

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs vår integritetspolicy här.