Botulinumtoxin

Vad är botulinumtoxin?

Botulinumtoxin är en populär metod som är effektiv mot rynkor. I likhet med fillers så injiceras det under huden men istället för att ha en fyllande effekt så verkar det muskelavslappnande och slätar ut rynkor.

Botulinumtoxin typ A, som är det vi använder, är alltså ett muskelavslappnande medel. Vi använder det som en estetisk injektion för att behandla rynkor, men det har flera andra användningsområden. Det kan till exempel användas för de som har problem med kronisk migrän eller hos vissa med muskelkramper. Botulinumtoxin typ A är en av världens mest använda medel inom skönhetsinjektioner. 

Vad kan man behandla med Botulinumtoxin?

Det vi använder botulinumtoxin till är som sagt att räta ut rynkor. De mest behandlade områdena är mellan ögonen (bekymmersrynkor), horisontella rynkor i pannan, rynkor vid ögonen (kråksparkar). Är du osäker på om just ditt besvär går att fixa med botulinumtoxin så är du hjärtligt välkommen att höra av dig till oss.   

Hur går en 

Botulinumtoxin-behandling till?

När du utför en behandling hos är den både snabb och de flesta behöver ingen bedövning. Är du en av dem som vill ha bedövning erbjuder vi självklart det till alla våra kunder. Vi brukar vara klara inom 20 minuter. Behandlingen går till på så sätt vi injicerar små mängder botulinumtoxin typ A, med en micronål i det området som ska behandlas. Eftersom det är så lite vätska och en liten nål, så är behandlingen inte så smärtsam för de flesta, men detta är väldigt individuellt. I enstaka fall kan man uppleva svullnad och smärta. 

Resultatet blir sedan gradvis mer synligt under de kommande fem dagarna, ibland kan det ta upp till 14 dagar innan resultat syns. Resultatet håller sedan i mellan tre till sex månader innan det är dags att fylla på igen. Vi hoppas att du fått lite mer klarhet i hur vi jobbar med botulinumtoxin och hur det kanske kan hjälpa dig. Så kontakta oss idag för att boka tid eller en konsultation, där vi går igenom risker och hur vi kan hjälpa dig. 

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs vår integritetspolicy här.