Åderbråcksbehandling

Få dina åderbråck att försvinna med

Åderbråcksbehandling

Åderbråck är ett problem som drabbar både kvinnor och män i alla åldrar. Åderbråck kan lätt upplevas estetiskt störande och i längden kan de även vara rentav farligt att gå med åderbråck. Vi har hjälpt många kunder med vår åderbråcksbehandling. Här går vi igenom vad som orsakar åderbråck och hur vi kan hjälpa dig behandla det. 

Vad är åderbråck?

Åderbråck är vener, ofta på smalbenet, där klaffarna av någon anledning blivit försvagade. Det gör att blodet samlas i venerna istället för att pumpas tillbaka till hjärtat. Det leder till att venerna blir utvidgade och blåaktiga på grund av det syrefattiga blodet.

Åderbråck är genetiskt och uppstår hos mellan 20-30% av befolkningen. Oftast är det ofarligt men det kan göra ont och se otrevligt ut. Ungefär 10% av de som har åderbråck får någon gång mer allvarliga symtom som svullnader och blödningar, då kan man behöva söka vård.

Vår behandling 

Av åderbråck

Vi behandlar åderbråck med ett ämne som heter Aethoxysklerol. Vi injicerar en liten mängd av ämnet med en mikronål, aethoxysklerolet gör  att kärlväggarna kollapsar och det kommer med tiden att blekas bort när det läker. Efter behandlingen lindar vi dina ben med en gasbinda som får sitta kvar i ett par dagar. När du tar bort gasbindan rekommenderar vi att du använder kompressionsstrumpor den närmsta tiden. Det är vanligt att det uppstår blåmärken där åderbråcket suttit men det bleks över tid tills det är helt borta. 

Bieffekter är ovanligt men vissa kan uppleva stickningar och lättare svullnad. Ibland kan behandlingen behöva upprepas för att nå önskat resultat. Så om du besväras av åderbråck, kontakta oss för en konsultation så berättar vi hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Vi kan behandla åderbråck som du haft ett tag, men inte de åderbråck som gör ont. Vårt fokus ligger i de åderbråck som anses och upplevs som estetiskt störande. Vi hjälper gärna våra kunder med sina åderbråck och få snygga ben igen.    

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs vår integritetspolicy här.